Vijfde eindzege voor Djokovic bij Australian Open

Novak Djokovic heeft voor de vijfde keer de Australian Open gewonnen. De Serviër was in vier sets de Brit Andy Murray de baas; 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3 en 6-0. Het is de achtste grandslamtitel voor de nummer één van de wereld en de vijfde in Melbourne.

Djokovic en Murray speelden eerder al twee keer tegen elkaar in de finale van het eerste grandslamtoernooi en beide keren was deze een prooi voor de Serviër. In de eerste twee spectaculaire sets golfde de scorelijn op en neer, maar uiteindelijk gaven de nummers één en zes van de wereld elkaar geen duimbreed toe. Beide spelers wonnen een tiebreak en Murray stoomde daarna door naar een 0-2 voorsprong in set drie.

Daarna kantelde het duel weer de kant van Djokovic op, die de groter wordende foutenlast van Murray ongenadig afstrafte. Hij won twaalf van de laatste dertien games en boekte een hernieuwde zege bij de Australian Open. Djokovic is daarmee de opvolger van Stan Wawrinka, die vorig jaar het toernooi won door Rafael Nadal in de finale te verslaan.

Djokovic boekte zijn achtste grandslamzege in Melbourne (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Djokovic boekte zijn achtste grandslamzege in Melbourne (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)