Ook Brits kind moet beter leren rekenen

Niet alleen de Nederlandse regering maakt zich zorgen over het rekenniveau van scholieren. De Britse regering breekt zich het hoofd over hetzelfde probleem. Minister Nicky Morgan van Onderwijs zegt in de krant The Sunday Times dat zij alle scholieren van elf jaar wil onderwerpen aan een test waarin zij moeten aantonen dat ze de tafels van vermenigvuldiging uit hun hoofd kunnen opzeggen.

Ook moeten de scholieren op die leeftijd een kort samenhangend verhaal schrijven, waarin zij aantonen dat zij de regels voor grammatica, spelling en het plaatsen van komma's en andere leestekens beheersen.

Morgan kondigt "een oorlog tegen de ongeletterdheid en het gebrekkig rekenen" aan. Als de regerende Conservatieve Partij de Lagerhuisverkiezingen dit voorjaar wint, moeten alle leraren op de basisschool kunnen aantonen dat elke leerling uit zijn hoofd kan opdreunen hoeveel 8x9 of 7x6 is. Het uiteindelijke doel van Morgan is dat Groot-Brittannië in de top vijf van landen met de beste rekenkennis terechtkomt.

Ook Brits kind moet beter leren rekenen
Ook Brits kind moet beter leren rekenen (Foto: ANP)