Real Madrid superieur zonder Ronaldo

Real Madrid heeft aangetoond makkelijk zonder sterspeler Cristiano Ronaldo te kunnen. Het begin was stroef, maar uiteindelijk boekte de ploeg een simpele overwinning. Real Sociedad was het slachtoffer van de zegemars die Real Madrid heeft hervat na een stroef begin van het nieuwe kalenderjaar. De ploeg van trainer David Moyes kon het De Koninklijke soms lastig maken, maar keerde met duidelijke cijfers huiswaarts: 4-1.

Aritz Elustondo zette Real Sociedad al na één minuut op voorsprong uit een corner. Lang kon zijn ploeg echter niet genieten van de voorsprong. James Rodríguez had na twee minuten later alweer de gelijkmaker op het scorebord staan. De Colombiaanse middenvelder kopte op aangeven van Marcelo de 1-1 binnen voor Real Madrid, dat daarna snel orde op zaken stelde. De club nam het heft in handen en greep nog voor de rust de voorsprong via verdediger Sergio Ramos.

De goal van de Spanjaard volgde opnieuw na voorbereidend werk van Marcelo. Dit keer stuurde de Braziliaan een diepe pass naar Karim Benzema. De Fransman vuurde gelijk een schot af dat gekeerd werd. In de rebound scoorde Ramos alsnog. In de tweede helft pakte Benzema zijn shine alsnog door twee keer te scoren. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1. Real Madrid verstevigt daarmee de koppositie in de Primera División. Achtervolger Barcelona komt dit weekend nog in actie.