Van Persie scoort voor winnend United

Manchester United heeft zaterdag een klinkende overwinning op Leicester City geboekt (3-1). Het elftal van trainer Louis van Gaal brak al voor rust met drie doelpunten het verzet van de hekkensluiter.

Robin van Persie opende de score, op aangeven van Daley Blind. Radamel Falcao tekende voor 2-0 en de ongelukkige Wes Morgan passeerde ook nog in de eerste helft zijn eigen doelman. Na rust geloofde United het wel en kon Marcin Wasilewski nog wat terug doen voor Leicester City.

United passeerde Southampton en klom naar de derde positie op de ranglijst. Het elftal van trainer Ronald Koeman komt zondag echter nog in actie tegen Swansea City.

Van Gaal koos er voor om met twee echte spitsen te voetballen. Van Persie en Falcao werden veelvuldig bediend door de eveneens aanvallend ingestelde Wayne Rooney en Angel Di Maria, die als middenvelders acteerden.

Van Persie viert de 1-0 met zijn medespelers (Foto: Getty)