Darter Van Barneveld naar kwartfinale Masters

Het nieuwe dartseizoen van de PDC begint met The Masters in Milton Keynes, een toernooi met de zestien beste darters van de PDC. Raymond van Barneveld kwam in de middag al in actie en speelde tegen Simon Whitlock. Het werd 10-7 voor de Hagenaar.

Whitlock pakte de eerste leg met een 167-finish, maar bij de eerste pauze stond Barney 4-1 voor. Whitlock kwam nog terug tot 6-5, waarna Van Barneveld mede door een 111-finish uitliep naar 9-5. Het werd nog 9-7, maar Van Barneveld kwam nooit echt meer in de problemen.

De Nederlander speelt zondagmiddag in de kwartfinale tegen Phil Taylor of Terry Jenkins. Er werden vanmiddag nog drie andere wedstrijden gespeeld. Peter Wright had totaal geen moeite met Brendan Dolan, het werd 10-1. Dave Chisnall bahaalde tegen Robert Thornton het hoogste gemiddelde van de middag. Hij won met 10-5 van The Thorn en haalde een gemiddelde van 106,30. Adrian Lewis plaatste zich voor de kwartfinale door Ian White met 10-4 te verslaan.

Vanavond vanaf 20.00 uur zijn de andere vier partijen in de eerste ronde. Michael van Gerwen sluit de avond af tegen Wes Newton. 

Programma zaterdagavond
James Wade v Mervyn King
Phil Taylor v Terry Jenkins
Gary Anderson v Andy Hamilton
Michael van Gerwen v Wes Newton

Kwartfinale zondagmiddag
Peter Wright Dolan v Adrian Lewis
van Gerwen/Newton v Dave Chisnall
Taylor/Jenkins v Raymond van Barneveld
Wade/King v Anderson/Hamilton