Duarte op huurbasis naar Heerenveen

Lerin Duarte bewandelt de tegenovergestelde weg van Daley Sinkgraven, die van sc Heerenveen naar Ajax overstapt. De middenvelder wordt tot het einde van het seizoen verhuurd.

Sinkgraven tekende vandaag een contract voor 4,5 jaar bij Ajax, zo bevestigt sc Heerenveen via de officiële kanalen. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Hij wordt in Heerenveen opgevolgd door de bij Ajax overbodige Duarte.

De clubleiding van Ajax liet eerder deze maand al doorschemeren dat een vertrek van Duarte bespreekbaar was. De 24-jarige middenvelder kwam in de afgelopen anderhalf jaar tot slechts achttien competitiewedstrijden voor de Amsterdammers.

Sinkgraven wordt in Amsterdam een meer rooskleurige toekomst voorspeld. De 19-jarige middenvelder is één van de revelaties bij het wisselvallige Heerenveen, dat vrijdagavond met 0-0 gelijkspeelde tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

De wedstrijd tegen Dordrecht gold voor Sinkgraven als zijn laatste in het shirt van Heerenveen. Ajax betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor de handtekening van het talent. Dat bedrag kan bij uitstekende prestaties nog oplopen. "Een droom komt uit, dat kan ik niet ontkennen. Ajax speelt net als Heerenveen mooi aanvallend voetbal. En dat past bij mij", aldus Sinkgraven over zijn transfer. 

Manager voetbalzaken Hans Vonk had hem liever niet zien gaan, maar beseft dat het vertrek van Sinkgraven niet te voorkomen was. "We verliezen een heel goede speler. Daley is een type voetballer waar mensen voor naar het stadion komen. Dat is jammer, maar aan de andere kant zijn we er ook trots op dat er opnieuw een talent van Heerenveen naar een topclub vertrekt. Bovendien wilde Daley ontzettend graag naar Ajax en vonden we dat we hem deze kans niet mochten ontnemen."