FOK! Wat een weer....Geregeld zon na sneeuwval

Goeiedag! Uiteindelijk heeft het noordoosten van ons land de meeste sneeuw gekregen. Gisterochtend lag er daar op veel plaatsen 10 tot 15 cm sneeuw. Ook elders in het land vielen sneeuwbuien en soms onweerde het er flink bij. Uiteindelijk smolt de sneeuw op veel plekken weer weg bij maxima van 3 tot 4 graden. In de loop van de middag trok er een nieuw gebied met neerslag het land binnen.

Het begon met lichte regen- en motregen bij 3 graden, maar vrij snel daarna nam de intensiteit sterk toe en ging volledig over in sneeuwval. Althans... pal langs de kust bleef het bij natte sneeuw en regen, maar hier bij mij in Haarlem sneeuwde het twee uur lang stug door en kwam er een heus sneeuwdekje van 2 cm tot stand. Dit kwam puur door de intensiteit van de neerslag. Op plekken waar de neerslag minder was bleef weinig liggen. Verder in het binnenland viel er uiteraard uitsluitend sneeuw. Het behoeft natuurlijk geen toelichting dat de sneeuw op veel plaatsen weer net zo hard wegsmolt als dat hij viel.  Dit kwam omdat er uiteindelijk toch weer zachtere lucht binnendrong, waardoor er diep in de avond toch weer regenbuien vielen.

Vandaag zijn er weinig tot geen winterse ongemakken te verwachten. Het blijft op de meeste plekken droog, behalve in het zuiden en vlak langs de kust, daar kunnen nog wel een paar buien vallen. Dit gaat dan voornamelijk om regenbuien. Op veel locaties schijnt vanmiddag geregeld de zon. De maxima komen een graadje hoger uit dan gisteren en liggen tussen de 3 en 5 graden. Verder staat er maar een zwak of matig zuidwestelijk briesje.

Morgen en ook op maandag neemt de kans op (winterse) buien weer toe. Het blijft maar aan kwakkelen, want de temperaturen liggen s'nachts rond of iets onder het vriespunt, terwijl het overdag 3 tot 6 graden wordt. Dus echt een sneeuwdek zit er waarschijnlijk even niet meer in.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 WiEk1
Een paar fraaie foto's van KlapMongeaul in het winterse weer.

 WinEnk
In de omgeving van Eemnes viel het met de sneeuw wel wat tegen maar....

Zkla
...het licht winterse landschap met deze blauwe luchten...

 pklap
...maken het tóch tot een beetje wintergevoel.