'Van Ass aan de slag als bondscoach van India'

Paul van Ass is volgens de Sports Authority of India de nieuwe bondscoach van de mannenhockeyteam van India. In een persbericht meldt de organisatie dat Van Ass Terry Walsh opvolgt, die eind vorig jaar vertrok bij de Aziatische ploeg. Volgens Van Ass zelf is er nog niets definitief rond.

"Ha, dit is ook nieuws voor mij", vertelt Van Ass aan de telefoon. "Laat ik het zo zeggen: ik weet dat ik voorgedragen ben en uiteindelijk als enige over ben gebleven bij de mannen. Maar ik heb nog geen officiële bevestiging of iets dergelijks."

"Ik heb inmiddels wel contact gehad met India, dat was vorige week nog niet. Ik denk dat we er wel uit gaan komen. Maar voor mij, in Nederland, is iets pas rond als je het op papier hebt staan en alle partijen het eens zijn met elkaar."

De oud-bondscoach was samen met Pinoké-coach Hans Streeder en de Australiër Alex Gray in de race voor de functie. Anthony Thornton zou de nieuwe oefenmeester van de Indiase vrouwen worden. De Nieuw-Zeelander neemt het stokje over van Neil Hawgood, die zijn taken aan het einde van vorig jaar neerlegde.