Nieuwe details Xenoblade Chronicles X

Er is aardig wat nieuwe informatie over Xenoblade Chronicles X met onder andere details over Unions, het battle systeem, de online content, de grootte van de wereld en meer.

Beginnend met  de Unions, er zijn in wezen acht verschillende Unions waar een speler zich bij aan kan sluiten om quests te voltooien. Ze hebben allemaal een doel om te volbrengen. De acht Unions zijn; Pathfinder, Interceptor, Avalanche, Testament, Corepedian, Land Bank, Arms en Companion. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe characters onthuld; Nagi, voormalig Captain van de White Whale en tegenwoordig Military Chief in de Autonomous Government van New Los Angeles. En Guin, die werkte in dezelfde divisie als Elma en Irina op aarde.

Dan heb je nog het online gedeelte. De X in Xenoblade Chronicles X is gerelateerd tot de online functie. Het zal geen standaard online game zijn, maar meer losjes verbonden, soortgelijk aan de passieve online-features van Dark Souls. Mira, de wereld van Xenoblade Chronicles X, is 400.000 km² wat vijf keer groter is dan de wereld uit Xenoblade Chronicles. De wereld is zelfs zo groot dat de ontwikkelaars erover dachten om de game op twee cds uit te brengen. De game zal ook zo'n driekwart van Wii U's interne geheugen innemen, mocht je de game downloaden wordt aangeraden om een extern geheugen te hebben. Daarnaast heeft de laatste gameplay-check een tijd van over de 300 uur neergezet.

De gameplay is gebaseerd op die van Xenoblade Chronicles, maar de gevechten zijn sneller en meer actie georiënteerd. Er zullen geen aparte healers zijn, maar een speciaal healer-systeem genaamd Soul Voice. Het aantal unieke monsters en equipment zijn groter.