FOK! Wat een weer....Kwakkelweer

Moggé! Het is echt kwakkelen geblazen met ons weer. Ook vandaag krijgen we weer een mengelmoesje van van alles. Het aantal buien is overdag echter een stuk minder dan gisteren, maar helemaal droog wordt het niet. Vanavond passeert er dan een nieuw buiengebied dat met name het noorden aan lijkt te zullen doen. Dit is voornamelijk regen- en natte sneeuw. Pas heel diep landinwaarts kan er misschien een sneeuwdekje ontstaan.

Gisteren vielen er verspreid over het land veel winterse buien met hier en daar ook onweer. Tot heel grote overlast leidde dit allemaal niet, daar was het net te zacht voor. Vanmiddag valt het met de buien wel mee en is het op een enkel exemplaar na, overwegend droog. De maxima liggen vanmiddag rond de 3 graden en de wind komt uit het zuidwesten. Op nadering van eerdergenoemde buienstoring neemt de wind weer in kracht toe en komt tussen de windkracht 4 en windkracht 7 te liggen.

Dit kwakkelweer houdt voorlopig aan. Er kan af en toe een winterse bui vallen, maar de temperaturen blijven overdag toch wel een paar graden boven 0. Morgen lijkt het trouwens overwegend droog te blijven.

Iedere nacht en ochtend is er kans op gladheid door opvriezing of een lokale sneeuwbui.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Wester1
D_tje maakte een wandeling langs de Westerschelde en...

 Wester2
zag tussen de wolken door de zon schijnen.