Pirelli komt met nieuwe superzachte F1-band

Pirelli zal de Formule 1-teams dit jaar gaan voorzien van een nieuwe superzachte band, zo heeft directeur Paul Hembery laten weten. De compound is van een andere samenstelling dan afgelopen jaar en de achterbanden hebben een nieuwe constructie. De eerste test met het rubber zal vanaf komende zondag in Jerez zijn.

De zachte, medium en harde banden voor het seizoen 2015 zijn een doorontwikkeling van het 2014-rubber. Pirelli vindt verdere wijzigingen niet nodig, omdat de F1-bolides dit jaar stukken sneller zullen zijn. Volgens Hembery komt dit door de krachtigere 1,6 liter V6-turbomotoren en doordat de teams nu een jaar ervaring hebben met de nieuwe reglementen.

De Spaanse krant El Mundo Deportivo denkt dat de rondetijden dit jaar twee tot drie seconden per ronde sneller zullen zijn dan afgelopen seizoen. Hembery houdt nog een slag om de arm tot de race van China. Pas daarna weet hij hoe groot het verschil is.

Pirelli komt met nieuwe superzachte F1-band. (PRO SHOTS/Marca)Pirelli komt met nieuwe superzachte F1-band. (PRO SHOTS/Marca)