Spotify komt naar PlayStation

Sony en Spotify kondigen vandaag een wereldwijde strategische samenwerking aan. Door deze samenwerking lanceert Sony in de lente van 2015 een nieuw muziekplatform genaamd PlayStation Music waar Spotify de exclusieve partner van is. Spotify op PlayStation Music wordt aangeboden in 41 landen en is in eerste instantie te gebruiken op alle PlayStation-consoles en Xperia-smartphones en -tablets.

"Consumenten verwachten een uitgebreid entertainmentaanbod van Sony. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. We willen met PlayStation Music de miljoenen gebruikers van het PlayStation Network over de hele wereld een indrukwekkende muziekervaring geven", zegt Andrew House, baas van Sony Computer Entertainment Inc. "Met deze samenwerking brengen we het beste van muziek en games samen. Een voordelige combinatie voor de gepassioneerde gebruikers van Spotify en PlayStation Network. We zijn heel blij om met Spotify de basis te leggen van onze strategie voor PlayStation Music."

"We zijn vereerd om samen te werken met Sony en PlayStation om gamers wereldwijd een geweldige muziekervaring te geven", zegt Daniel Ek, CEO en oprichter van Spotify. "Als gamer en gebruiker van een PlayStation 4 verheug ik me erop dat ik mijn eigen soundtrack kan maken als ik later dit jaar FIFA 15 speel."

Door Spotify op PlayStation Music is er toegang tot meer dan 30 miljoen nummers en anderhalf miljard playlists. Gebruikers kunnen op alle apparaten die Spotify ondersteunen muziekcollecties aanmaken en playlists luisteren, waaronder huidige playlists van Spotify-gebruikers en playlists samengesteld door Spotify. Daarnaast kunnen PlayStation 4-gebruikers hun eigen playlist met favoriete nummers maken en dus Spotify luisteren terwijl ze gamen. PlayStation Network-gebruikers kunnen hun accounts koppelen aan Spotify, waardoor het eenvoudiger wordt om een Spotify Premium-account aan te schaffen via de betaalmethodes van PlayStation Network.

De huidige Music Unlimited-service van Sony zal op 29 maart dit jaar in alle 19 landen stoppen. De meeste landen waar Music Unlimited nog beschikbaar is krijgen toegang tot PlayStation Music met Spotify zodra het in 41 landen wordt gelanceerd. Daarnaast krijgen alle actieve Music Unlimited-gebruikers vanaf 28 februari tot 29 maart 2015 gratis toegang tot de service en ontvangen ze een trial voor Spotify Premium.