Blatter is klaar voor verkiezingsstrijd

Sepp Blatter is klaar voor de strijd met zijn uitdagers om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De 78-jarige Zwitser, die sinds 1998 de leiding heeft, gaat op 29 mei voor zijn vijfde termijn als FIFA-voorzitter. "Vandaag is een belangrijke dag op de verkiezingskalender", zo schreef Blatter op Twitter op de laatste dag dat kandidaten zich officieel kunnen aanmelden. "Ik heb me aangemeld, nu gaat het verkiezingscomité een proces volgen."

De Zwitser diende zijn kandidatuur in september al in. "Mijn missie is nog niet ten einde, de hervormingen zijn in volle gang", zei Blatter toen. De preses is naar eigen zeggen door vijf van de zes continentale federaties gevraagd nog vier jaar aan te blijven.

Van de tegenkandidaten is alleen van Michael van Praag en Luis Figo bekend dat ze de benodigde steunbetuigingen van minimaal vijf landen binnen hebben. Jérôme Champagne, David Ginola en Ali bin Al-Hussein willen Blatter ook uitdagen, maar onduidelijk is of zij genoeg steun hebben. Donderdag is voor hen de laatste kans zich aan te melden.