Lynn ontwikkelingscoureur F1-team Williams

Het Formule 1-team Williams heeft Alex Lynn aangesteld als ontwikkelingscoureur. De 21-jarige Brit werd afgelopen jaar kampioen in de GP3 Series en gaat zijn nieuwe baan combineren met het racen in de GP2 voor DAMS. Hij wordt geen derde rijder bij Williams, want die taak is weggelegd voor Susie Wolff.

Lynn komt uit het opleidingsprogramma van Red Bull Racing en was in de running voor een stoeltje bij het F1-team Toro Rosso, maar zag de twee beschikbare plaatsen gaan naar Max Verstappen en Carlos Sainz jr. Daarna was hij in beeld om test- en reserverijder bij Lotus te worden, maar die renstal koos voor Joylon Palmer. Nu bekleedt de Brit een positie bij Williams en mag na afloop van de Grand Prix van Spanje een dag testen, naast het simulatorwerk dat hij zal gaan doen.

Vice-teambaas Claire Williams: "Williams maakt zich sterk voor talentvolle coureurs. En als Brits team houden we met name onze ogen open voor Britse coureurs. Alex heeft veel indruk gemaakt in de GP3. We zijn ervan overtuigd dat hij naast onze vaste coureurs een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van de FW37 gedurende het seizoen."

Lynn hoopt op termijn de opvolger te worden van Valtteri Bottas. De Fin werd door Williams in enkele jaren tijd klaargestoomd voor het grote werk en liet afgelopen seizoen zien uit het juiste racehout gesneden te zijn.