Clasie baalt van uitspraken Van Geel

Jordy Clasie is niet te spreken over de uitspraken van Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord vertelde dat het kampioenschap de doelstelling is van de club. Volgens Clasie had Van Geel deze uitspraak beter achterwege kunnen laten. Door het vertrek van Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Graziano Pellè leek deze doelstelling niet realistisch.

Nu lijkt Feyenoord daadwerkelijk naast de titel te grijpen. "Hierdoor moeten we meedoen om de titel en dat met een elftal dat op cruciale plaatsen is veranderd. Dat zorgt voor grote druk", vertelt de middenvelder van Feyenoord tegenover Voetbal International. "We spelen met de scherpe doelstelling op onze hielen, terwijl we momenteel nog zoekende zijn als elftal."

Jordy Clasie tijdens het trainingskamp in de winterstopJordy Clasie tijdens het trainingskamp in de winterstop (PRO SHOTS/Peter Lous)

"Je kunt je dus afvragen of het verstandig is geweest zo’n doelstelling te formuleren. Ik vind van niet, maar het is gebeurd en wij al spelersgroep zullen ermee moet omgaan", vervolgt Clasie, die eerder liet weten dat de titel niet meer haalbaar is.

Ondertussen heeft Feyenoord te veel punten laten liggen en het kampioenschap lijkt uit het zicht te zijn verdwenen van de ploeg uit Rotterdam. Het elftal van Fred Rutten staat op de derde plek in de Eredivisie en het gat met koploper PSV is maar liefst veertien punten.