Capcom laat spelers betalen als ze sterven

Resident Evil Revelations 2 geeft spelers de optie om te betalen als zij sterven in de raid mode van de game. Mocht je sterven dan heb je de optie om een levenskristal te gebruiken of helemaal opnieuw te beginnen aan het hoofdstuk waarin je stierf. Capcom heeft dit vandaag aan Kotaku bevestigd, de gewone story mode heeft deze restricties niet.

Raid mode is een run & gun mode in de Resident Evil franchise en bevat behalve de story mode ook extra missies. Als je sterft in de raid mode van Resident Evil Revelations 2 begin je dus opnieuw aan het hoofdstuk, tenzij je rode of blauwe levenskristallen hebt. Blauwe levenskristallen zijn in de game te verdienen, terwijl rode levenskristallen gekocht moeten worden, er zit geen verschil in de werking van beide.

Resident Evil Revelations 2 komt in vier episodes uit. Het eerste deel komt 24 februari en zal 6 euro kosten. Het gehele pakket zal als download 25 euro kosten, hier krijg je dan extra content bij. Als je de fysieke versie wilt dan kost het je 40 euro. De fysieke versie zal behalve de extra content van de downloadversie nog meer extra content bevatten. Alle extra content zal later ook als DLC aangeboden worden.