Lotus F1: "We zijn financieel gezond"

Het Formule 1-team Lotus is naar eigen zeggen nu financieel gezond. De afgelopen jaren kampte de renstal met torenhoge tekorten, waardoor er flink gesneden moest worden in de financiële huishouding. Volgens Matthew Carter, bestuursvoorzitter van Lotus, is het team er mogelijk zelfs te ver in gegaan.

Carter: "Zonder te veel in details te treden, hebben we vorig jaar rond deze tijd veel mensen op straat gezet om de financiën op orde te krijgen. Waarschijnlijk zijn we iets te ver gegaan, want gedurende het jaar hebben we weer mensen aangenomen op de ontwerp- en de aerodynamica afdeling. Daarnaast hebben we de aerodynamica afdeling geherstructureerd en daar plukken we nu de vruchten van."

Volgens Carter werkt Lotus dit jaar met eenzelfde begroting als afgelopen seizoen en is deze dankzij een aantal nieuwe sponsoren rond. Hierdoor kan elke extra euro die er binnenkomt in de nieuwe auto gestoken worden in plaats van het aflossen van nog openstaande rekeningen.

Vorig jaar was de Lotus niet vooruit te branden, mede door een ontwerpfout. Voor dit jaar ruilde het team uit Enstone de Renault-motor in voor die van Mercedes. Lotus hoopt zelfs het vorig jaar goed presterende Williams te kunnen bedreigen.

Coureur Romain Grosjean heeft er in ieder geval al zin in om met de nieuwe auto te gaan rijden: