Politie São Paulo vindt tanks tussen dievenbuit

De politie van São Paulo heeft op zoek naar gestolen auto's en goederen twee tanks gevonden. De twee zonen van de eigenaar van de loods waar de gestolen waar was ondergebracht houden vol dat de tanks keurig zijn gekocht op een veiling. Ze kunnen stukken overleggen om dat te bewijzen, beweren ze volgens nieuwssite UOL. De politie deed maandag een inval in de loods in Sacomã, een arme wijk van São Paulo. Ze trof daar, behalve de twee motorloze tanks, onder meer vijfhonderd televisietoestellen, auto-onderdelen en een onlangs gestolen vrachtwagen met oplegger aan. Op alle goederen is beslag gelegd.

De tanks, waarvan de politie het type en het bouwjaar niet vermeldde, zijn volgens het Braziliaanse leger niet afkomstig uit zijn arsenalen. Op afbeeldingen die in de lokale media verschenen is een rupsvoertuig te zien met vijf wielen aan weerszijden.

"Het is op zijn minst ongebruikelijk dat de politie, op zoek naar gestolen goederen en auto's, in plaats daarvan twee tanks vindt", zei Andrei do Carmo van de politie van de tweede stad van Brazilië tegen nieuwszender Globo TV.

De conciërge van de loods is in hechtenis genomen.