Twee kwartfinales Afrika Cup verplaatst

Vanwege de slechte gesteldheid van de velden zijn twee kwartfinales van het toernooi om de Afrika Cup verplaatst. De wedstrijden die volgens het programma zouden worden gespeeld in Ebebiyin en Mongomo, verhuizen naar Bata en Malabo, de hoofdstad van Equatoriaal-Guinea. Dat maakte de Afrikaanse voetbalbond dinsdag bekend.

De velden in Ebebiyin en Mongomo zijn door de regen en de vele wedstrijden in korte tijd flink aangetast. Het gras ligt er bovendien pas net, omdat Equatoriaal-Guinea op het laatste moment werd aangewezen als organisator van de Afrika Cup na het terugtrekken van Marokko. Om de kwartfinales op goede velden te kunnen spelen, heeft de organisatie besloten de wedstrijden zaterdag en zondag allemaal af te werken in de twee grootste steden van het land.

In Bata staan zaterdag de kwartfinales tussen gastland Equatoriaal-Guinea en Tunesië en de burenruzie tegen Congo-Brazzaville en de Democratische Republiek Congo op het programma. De ploegen voor de twee kwartfinales in Malabo zijn nog niet bekend.