Haarhuis: "Krajicek onderstreept dat ze bij top hoort."

Michaëlla Krajicek heeft bij de Australian Open onderstreept dat ze in het dubbelspel bij de wereldtop hoort. Dat zei Paul Haarhuis dinsdag in Apeldoorn. Met haar nieuwe Tsjechische partner Barbora Zahlavova Strycova bereikte ze de halve finales van het grandslamtoernooi in Melbourne.

"Met haar service en haar spelinzicht heeft ze de juiste kwaliteiten voor het dubbelspel. Ze heeft de afgelopen jaren al bewezen dat ze met de top mee kan", zei Haarhuis, zelf jarenlang succesvol aan de zijde van Jacco Eltingh. "Ze heeft de juiste keuze gemaakt door voor het dubbel te kiezen. Het is vooral geweldig dat ze dit nu meteen met haar nieuwe partner neerzet. Zo'n start is geweldig voor het zelfvertrouwen als duo."

Krajicek speelde vorig jaar in het dubbel vooral met Lucie Hradecka, met wie ze op Roland Garros de laatste vier haalde. Hradecka besloot echter weer verder te gaan met haar oude partner. Krajicek vond in Zahlavova Strycova een nieuw maatje. De twee plaatsten zich dinsdag ten koste van het Amerikaanse koppel Raquel Kops-Jones en Abigail Spears voor de halve finales.

"Het is best wel lastig als je weer opnieuw met iemand begint", legde Haarhuis uit. "Als je drie keer slecht speelt, ga je toch aan elkaar twijfelen. Nu krijg je meteen het bewijs dat het klikt."

Volgens Haarhuis is de prestatie van Krajicek extra bijzonder omdat ze eind vorig jaar veel last had van haar knie. Ze heeft er toen voor gekozen om in Almere te gaan trainen en haar conditie weer langzaam op te bouwen. "In november liet ze me nog weten dat ze misschien niet in staat was om in februari in de Fed Cup te spelen. Maar ze heeft de afgelopen maanden heel hard gewerkt en nu gaat het hartstikke goed. Michaëlla wil zich dit jaar ook zeker weer op het enkelspel toeleggen. Ik ben ervan overtuigd dat ze daarin weer ver kan komen."