Spectaculaire aanhouding in Breda

Gisteravond zijn in Breda een man en een vrouw aangehouden op verdenking van handel of bezit van drugs. De politie achtervolgde de Mercedes waarin de verdachten zaten en hield de auto tegen.

De verdachten werden door meerdere politieauto's met loeiende sirenes klemgereden. De dienders schreeuwden met getrokken pistolen: 'Kom uit de auto!', 'Stoppen!', ‘Luisteren!’ en 'Ga op je knieën zitten!'.

Bijna de hele buurt trok uit voor deze spectaculaire aanhouding. Buurtbewoners keken toe hoe de man en de vrouw met de handen op het hoofd op de grond zaten. Zoals het brave boeven betaamd werden ze zonder enig tegenstribbelen afgevoerd richting politiebureau.

De zwarte Mercedes mocht ook mee voor verder onderzoek. In totaal duurde alles nog geen twintig minuten, meldt een ooggetuige. De Vincent van Goghstraat was tijdens aanhouding in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Eerder op de avond was er al een zoekactie op touw gezet door de dienders. Vandaar dat er zeker zeven politiewagens bij de aanhouding betrokken waren.