Australië in eigen huis naar finale Azië Cup

Australië heeft zich in eigen land geplaatst voor de finale van de Azië Cup. In Newcastle werd er met 2-0 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. Na een kwartier stond de eindstand al op het bord. Vier jaar geleden stond Australië ook in de finale van de Azië Cup, toen werd er in de verlenging verloren van Japan (1-0). Nu zal Zuid-Korea de tegenstander zijn.

Na drie minuten was het al raak. PEC Zwolle-speler Trent Sainsbury kopte het eerste doelpunt binnen. Jason Davidson, die afgelopen zomer Heracles Almelo verruilde voor West Bromwich Albion, verdubbelde de marge in de veertiende minuut met zijn eerste interlandoelpunt.

Het gastland kwam verder in de wedstrijd niet meer in de problemen. In de finale wacht Zuid-Korea. In de groepsfase speelde beide landen al tegen elkaar, toen won Zuid-Korea met 1-0. The Socceroos kunnen zodoende met een historische zege van de Azië Cup ook revanche nemen voor enige nederlaag van dit toernooi.

Samenvatting Australië -  Verenigde Arabische Emiraten. (Bron: YouTube)