Van Persie onzeker over toekomst bij United

Robin van Persie weet nog niet hoe zijn toekomst bij Manchester United eruit ziet. Het contract van de Nederlands international loopt in de zomer van 2016 af, waarbij nog niet duidelijk is of de overeenkomst verlengd zal worden.

"Dat is niet aan mij", laat Van Persie aan The Guardian weten. "Op dit moment ben ik hier nog achttien maanden en dat was het dan. Ik kan niet in de toekomst kijken en heb ook geen idee wat er gaat gebeuren. We kunnen alleen maar afwachten."

Van Persie gaf in het gesprek met de Engelse krant ook toe dat hij een moeizaam seizoen kent. In 25 optredens trof de aanvaller maar acht keer doel, wat ook typerend is voor het huidige seizoen van The Mancunians. Onder leiding van Louis van Gaal presteert de formatie zeer wisselvallig en staat mede daardoor op de vierde plaats in de Premier League.

Komend weekend neemt Manchester United het op tegen Leicester City. In dit duel hoopt Van Persie zich meer te kunnen onderscheiden. "Ik moet eerlijk zijn; we maken niet genoeg doelpunten", ging de aanvaller verder. "De kansen zijn er echter wel. Ikzelf krijg meestal wel één of twee - soms zelfs drie - doelpuntrijke mogelijkheden. Maar ik ben ervan overtuigd dat, als we kansen blijven creëren, de aanvallers de kansen ook af kunnen maken."