Gotham cast Colm Feore als the Dollmaker

Als het eerste seizoen van Gotham één ding over de toekomst van de serie vertelt, dan is het wel dat het tempo hoog is en er dus veel blijft gebeuren. Voordat dit seizoen is afgelopen hebben kijkers al de mogelijkheid gehad veel van de klassieke schurken uit het Batman-repertoire te zien. Na de voorzichtige introducties van een aantal kleinere en grotere rollen kunnen dit seizoen nog onder andere the Scarecrow en the Dollmaker worden verwacht.

Gotham is van plan om het verhaal van the Scarecrow vroeg in te steken, namelijk met een jonge Jonathan Crane, die zoals comic-lezers weten als kind geterroriseerd werd door zijn vader. Later dit seizoen zal ook the Dollmaker, die al ge-namedropped werd in een eerdere aflevering, zijn opwachting maken. Voor deze rol is acteur Colm Feore ingeschakeld, zo meldt Deadline.

Feore is geen onbekende in het comic-genre. Hij speelde de bad guy Laufey in Thor en trad aan als Oscorp-topman Donald Menken in The Amazing Spider-Man 2. Als Dr. Francis Dulmacher zal hij gestalte geven aan de persoon die in de comics verantwoordelijk is voor het fileren en verwijderen van het gezicht van de Joker. Een andere Dollmaker was in 2013 te zien in het tweede seizoen van Arrow, gespeeld door Michael Eklund.

Andere ontwikkelingen in de tweede helft van Gotham 1 zijn onder andere een verschijning van de Red Hood, een personage dat in diverse verhalen uitgroeit tot Batmans aartsvijand de Joker. Volgens showrunner Bruno Heller is de Red Hood, die zijn eigen aflevering krijgt, de eerste stap naar het hebben van personages in een kostuum binnen de serie. De Red Hood is doorgaans een crimineel, vaak onderdeel van een bende (in een recente versie zelfs een bende van meerdere Red Hood personages), die een grote koepelvormige helm draagt om zijn anonimiteit te bewaren. Het is nog niet duidelijk of Heller c.s. van plan zijn deze Red Hood ook uit te laten groeien tot de Clown Prince of Crime.

Gotham heeft dit seizoen nog tien afleveringen te gaan in de VS. In Nederland is bij Veronica afgelopen zaterdag de derde aflevering uitgezonden.