FOK! Wat een weer....Een enkele bui

Goedemorgen! Nog een paar dagen geduld en dan kunnen we op diverse plaatsen weer sneeuwballen gaan gooien. Wel is het zo dat het om buien gaat en dat wil zeggen dat de ene plek de volle laag krijgt, terwijl er in jouw achtertuin helemaal niets gebeurd. Uiteraard neemt ook de kans op gladheid flink toe. Hetzij door winterse neerslag, hetzij door opvriezing van natte weggedeelten tijdens nachtelijke opklaringen. Zover is het nu nog niet.

Gisteren was het met 8 graden vrij zacht, maar daarbij regende het wel af en toe. In de loop van de middag brak zowaar de zon nog even door, met uitzondering van het zuidoosten. Er stond een goed voelbaar windje buiten en dat maakte het voor het gevoel toch wat frisser.

Vandaag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en momenten dat de zon even schijnt. Meestentijds lijkt toch de bewolking te zullen overheersen. Verder vallen er verspreid over het land enkele buien, maar die stellen nu nog niet zoveel voor. Vanmiddag wordt het net als gisteren ongeveer 7 of 8 graden. De west- noordwestenwind is matig. Uiteraard waait het langs de kust iets harder.

Morgen passeert er dan een koufront met geruime tijd regen en vanaf dan stroomt de koude lucht binnen. Donderdag t/m zaterdag worden drie dagen met fikse winterse buien en daarbij kan het ook tot onweer komen. Ik zei het in het begin al dat de puzzelstukjes  nog op z'n plaats moeten vallen, dus echte details zijn nog niet te geven. Ik blijf het uiteraard volgen. 

Fijne dag!

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Elzenkatjes
Zomaar een paadje in Terneuzen. D_tje zag dat de Elzenkatjes alweer beginnen te groeien.