Renault mikt op vijf F1-zeges in 2015

Renault wil in 2015 vijf overwinningen in de Formule 1 gaan boeken. De Franse motorenbouwer weet dat er nog steeds een achterstand op Mercedes is, maar directeur Cyril Abiteboul verwacht dat die gedeeltelijk ingelopen kan gaan worden.

Vorig jaar begon Renault het tijdperk van de 1,6 liter V6-turbomotoren met veel problemen. Langzaam maar zeker werd de krachtbron betrouwbaarder, waardoor Red Bull-coureur Daniel Ricciardo toch nog drie zeges kon boeken op de momenten dat Mercedes het lastig had. Dat moet beter vindt Abiteboul, al weet hij dat Lotus als team naar Mercedes vertrokken is en er geen toekomst meer voor Caterham lijkt te zijn.

Abiteboul: "We schatten in dat onze achterstand op Mercedes aan het eind van het jaar zo'n zestig pk was. Bij de start van het seizoen willen we dat de helft verkleinen. In tegenstelling tot Mercedes starten wij met onze 2015-versie. We hebben nu ongeveer twee derde van onze tokens ingezet. Het doel is om dit jaar vijf keer te winnen."

Hij voegde er aan toe dat Renault net als Mercedes en Ferrari voorstander is van het verder opschroeven van het motorvermogen. Dit onderwerp wordt op dit moment uitgebreid besproken in de diverse vergaderingen. "Renault zal geen bezwaar maken tegen het idee van Bernie Ecclestone om krachtbronnen sterker en luidruchtiger te maken, zolang de kosten niet uit de hand lopen. Het idee is aantrekkelijk, maar het lijkt al te laat voor 2016. Een jaar later is echter goede timing."