Club Brugge loopt uit, Anderlecht onderuit bij Standard Luik

Club Brugge heeft zondagavond de koppositie in de Belgische competitie verstevigd. De lijstaanvoerder versloeg stadgenoot Cercle Brugge met 3-0. Concurrent Anderlecht verloor met 2-0 bij Standard Luik. Daardoor is de marge tussen Club Brugge en de titelverdediger nu vijf punten.

Club Brugge, met Stefano Denswil en Ruud Vormer in het basisteam, miste eerst nog een strafschop tegen Cercle Brugge. Lior Refaelov kon van elf meter het doel niet vinden. José Izquierdo (twee keer) en Felipe Gedoz kwamen namens de bezoekers wel tot scoren. Bij Cercle Brugge speelde Joey Godee de gehele wedstrijd.

Laurent Ciman en Igor De Camargo troffen in het laatste half uur van het verhitte duel met Anderlecht doel voor Standard Luik, dat in de slotfase van het duel profiteerde van een numerieke meerderheid. In de 53e minuut moest Steven Defour na zijn tweede gele kaart vanwege wangedrag het veld verlaten. De oud-speler van Standard Luik liet zich af en toe provoceren door de fanatieke aanhang van de Rouches en verloor na de rust zijn zelfbeheersing. Hij schoot een bal keihard het publiek in waarna hij kon vertrekken, tot groot vermaak van het thuispubliek.

De harde kern van Standard Luik ging in sommige acties tegen Defour veel te ver. Zo viel op een reusachtig spandoek in het stadion een afbeelding te zien van een onthoofde Defour en het opschrift Red or dead. Dat lugubere beeld veroorzaakte veel ophef in en buiten België.