Skiër Hargin slalomt naar eerste World Cup-zege

Skiër Mattias Hargin heeft in Kitzbühel de eerste World Cup-zege uit zijn loopbaan gepakt. Op de beroemde Ganslernhang was de Zweed de beste op de slalom, de laatste wedstrijd tijdens de 75e editie van de Hahnenkammrennen. 

Na de eerste run was de leiding nog in handen van de Oostenrijkse thuisfavoriet Marcel Hirscher. Hij was 0,19 seconden sneller dan de Rus Alexander Khoroshilov, terwijl Hargin met een achterstand van 0,42 seconden op de derde plek stond. Ook het Duitse duo Fritz Dopfer (+0,50) en Felix Neureuther (+0,51) en de Italianen Stefano Gross (+0,79) en Giuliano Razzoli (+0,98) stonden nog binnen een seconde van Hirscher.

Van de kanshebber was Razzoli in de tweede manche als eerste aan de beurt, waarbij hij direct een goede tijd neerzette en de leiding overnam. Gross en Dopfer beten zich stuk op zijn tijd, Neureuther behield zijn voorsprong op de Italiaan wel. Hargin liet vervolgens een zeer snelle run zien en was 0,63 seconden sneller dan Neureuther. Nadat Khoroshilov terugviel naar plek zes was het de beurt aan Hirscher, maar ook de Oostenrijker kon Hargin niet van zich af houden: Hij kwam 0,49 seconden tekort.

In het World Cup-klassement op de slalom behoudt Neureuther de leiding, terwijl alleen Hirscher in de buurt blijft. De Duitser haalde dit seizoen in zes van de zeven slaloms het podium - in Adelboden ging hij onderuit - tegenover vijf podiumplaatsen voor Hirscher. Voor Hargin was het, ruim tien jaar na zijn World Cup-debuut, zijn eerste overwinning en nog maar zijn vierde podiumplek. Hirscher behoudt de leiding in de algemene World Cup-stand.

Hargin op weg naar de eerste zege in zijn al tien jaar durende World Cup-carrière (Foto: Getty)