Rutten met rotgevoel naar huis

Wel de complimenten, niet de drie punten. Feyenoord speelde tegen Ajax opnieuw uitstekend, maar tot ongenoegen van Fred Rutten leverde het opnieuw slechts een puntje op.

Feyenoord was in de ArenA de bovenliggende partij tegen Ajax, dat volgens Frank de Boer voor rust 'lamlendig' voetbalde. Ook de Ajax-trainer stelde dat de Rotterdammers een zege wel verdienden. "Daarom hou ik een rotgevoel over aan dit gelijkspel", reageert Rutten op de officiële website van Feyenoord.

"Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding was het niet gek geweest als we vandaag met drie punten naar huis waren gegaan." Feyenoord houdt door de remise acht punten achterstand op Ajax, dat op zijn beurt zes punten minder heeft dan koploper PSV.

In september verzuimde Feyenoord de Amsterdammers ook al pijn te doen. Door een goal van Ricardo van Rhijn won Ajax toen zelfs in De Kuip. "We hebben Ajax op dezelfde manier bestreden als in onze thuiswedstrijd", aldus Rutten.

"We waren vrij dominant en hebben afgezien van de laatste vijf minuten weinig weggegeven. Ik heb een uitstekend Feyenoord gezien. Ik ben niet iemand die snel gefrustreerd is, maar het zal me misschien wel een paar dagen kosten om dit weg te stoppen."