Arsenal weet wel te winnen in FA Cup

In tegenstelling tot Chelsea, Manchester City en Southampton heeft Arsenal wel de vijfde ronde van de FA Cup weten te bereiken. In Brighton werd met 2-3 gewonnen van Brighton & Hove Albion, wat uitkomt in de Championship.

Theo Walcott bracht Arsenal al in de tweede minuut op voorsprong tegen de nummer negentien van de tweede divisie, waar Danny Holla de hele wedstrijd speelde. Mesut Özil wist halverwege de eerste helft de voorsprong zelfs te verdubbelen. Na rust bracht Chris O'Grady de spanning terug door de 2-1 binnen te schieten, maar enkele minuten later was het verschil toch weer twee door een volley van Tomas Rosicky. Sam Baldock maakte een kwartier voor tijd de 2-3, maar dat bracht The Gunners niet meer in gevaar.

West Ham United heeft zich zondagmiddag ook geplaatst voor de volgende ronde. In Bristol werd er met 0-1 gewonnen van Bristol City. Pas in de 81e minuut werd het duel tussen de nummer zeven van de Premier League en de nummer twee van League One (derde niveau) beslist. Diafra Sakho maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Aston Villa hoort ook bij de laatste zestien ploegen in de FA Cup. Thuis werd er met 2-1 gewonnen van Championship-koploper AFC Bournemouth. Carles Gil bracht het publiek op Villa Park in extrase met een fraai afstandsschot. In de 71e minuut was het Andreas Weimann die er 2-0 van maakte. De aansluitingstreffer van Callum Wilson kwam diep in blessuretijd te laat.

Maandag is nog één duel in de vierde ronde van de FA Cup. Rochdale krijgt Stoke City op bezoek. Maandagavond is ook de loting van de achtste finales.