'Agressieve' Vonn raast naar zege super-G St Moritz

Skiester Lindsey Vonn heeft in het Zwitserse St Moritz de super-G gewonnen tijdens de World Cup in het skioord. De Amerikaanse werd een dag eerder slechts 23e op de afdaling, na een grote fout, en was vastberaden om revanche te nemen.

Met het mes tussen de tanden raasde Vonn naar beneden, waarbij ze de meest extreme lijnen nam en meerdere keren bijna onderuit leek te gaan. Het ging echter razendsnel, want aan de finish had ze liefst 1,48 seconden voorsprong op de op dat moment leidende Zweedse Kajsa Kling. Met 1,10 seconden kwam Nicole Hosp uit Oostenrijk nog dichterbij, terwijl haar landgenote Anna Fenninger het Vonn zelfs nog lastig leek te maken. Zij kwam echter 0,24 seconden tekort om de Amerikaanse van haar 64e World Cup-zege af te houden.

De Sloveense Tina Maze - leidster in de World Cup - was hard op weg om een tijd neer te zetten die goed zou zijn voor het podium. Bij de laatste poort, letterlijk in het zicht van de finish, ging het echter fout en kon ze de bocht niet houden. Maze blijft wel ruim aan de leiding in de algemene World Cup, maar ziet Fenninger en nu ook Vonn alsmaar dichterbij komen. Net als in de World Cup op de afdaling gaat Vonn inmiddels ook aan de leiding in de stand om de super-G-titel.

Voor de Amerikaanse was het een perfecte voorbereiding op het WK, wat over ruim een week begint. De snelle disciplines worden daar geskied op 'haar' Raptor-piste in Beaver Creek, waar het WK op 3 februari begint met de super-G.

Vonn ligt bijna plat op de sneeuw in één van de scherpe bochten in St Moritz (Foto: Getty)