Zilver en brons voor relayploegen op EK shorttrack

Op de Europese kampioenschappen shorttrack hebben de dames zilver gepakt op het onderdeel relay. Voor de heren werd het slechts een bronzen medaille. De relay werd bij zowel de mannen als de dames gewonnen door Rusland. 

Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries en Suszanne Schulting reden tot vier ronden voor het eind aan kop. maar konden het tempo in de eindstrijd net niet volhouden. Van Ruijven moest Rusland in de slotfase laten gaan en Van Kerkhof kon in de laatste ronde geen beslissende inhaalmanoeuvre meer plaatsen.

Oranje, in een nieuwe formatie zonder de niet fitte Jorien ter Mors en de gestopte Sanne van Kerkhof, werd van 2011 t/m 2014 nog Europees kampioen. Het brons ging uiteindelijk naar Hongarije. 

Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat werden derde achter Rusland en Hongarije. Met nog enkele ronden op het bord pasten de Russen echter een slimme aflossing toe waardoor ze de kop konden nemen. Vervolgens raakte Knegt in gevecht met een Hongaarse tegenstander en leek daarbij een botte schaats op te lopen. Hij kon in ieder geval niet meer opstomen naar een betere positie dan de derde plek. Het is voor Rusland de derde Europese titel op rij.