FIA zoekt naar kostenbesparingen in Formule 1

Autosportfederatie FIA zoekt naar manieren om de kosten in de Formule 1 te drukken, zo heeft Force Indias operationeel directeur Otmar Szafnauer aan Autosport laten weten. Daarom is er een onderzoekscommissie ingesteld die er werk van moet gaan maken.

Szafnauer: "En die werkgroep moet kijken welke kostenbesparende maatregelen er ingevoerd kunnen worden." Volgens de Roemeen drijven nieuwe maatregelen de kosten vaak op. "Dus het is zaak om de regels dusdanig aan te passen dat het ook daadwerkelijk tot kostenbesparing leidt."

Een van die zaken zou het reduceren van het windtunnelgebruik kunnen zijn. "Daarnaast is de FIA aan het denken en rekenen om te kijken wat ze allemaal nog meer aan banden kunnen leggen en hoeveel dat daadwerkelijk oplevert. Op het moment is de commissie nog niet met conclusies naar buiten gekomen, maar er zou voor de start van het seizoen meer duidelijkheid moeten zijn."

Force India is dankzij de goede prestaties in de Formule 1 vanaf dit jaar een van de teams die onderdeel vormt van de F1 Strategy Group. Naast de vaste teams Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren en Williams schuift het best geklasseerde nog niet vertegenwoordigde team aan. Dit was vorig jaar Lotus en dit jaar Force India. Verder zitten in de achttien leden tellende groep zes vertegenwoordigers van de FIA en zes van Formula One Management, het bedrijf van Bernie Ecclestone. Force India is voorstander van kostenbesparingen en kan dat nu duidelijk in de beslissingnemende groep ten gehore brengen.