Ghana klopt Algerije in blessuretijd op Africa Cup

Ghana doet weer helemaal mee op het toernooi om de Africa Cup. De ploeg van de Israëlische bondscoach Avram Grant pakte vrijdag in de tweede groepswedstrijd, tegen Algerije, in blessuretijd de winst dankzij aanvoerder Asamoah Gyan: 1-0. Daardoor heeft Ghana ineens weer volop kans op een plek in de kwartfinales van het Afrikaanse titeltoernooi.

Na de teleurstellende nederlaag maandag tegen Senegal (1-2) moest Ghana in Mongomo winnen van Algerije om kans te blijven maken op een vervolg in het toernooi. Lang leek het duel tussen de twee WK-deelnemers uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, tot Gyan in de 92e minuut scoorde na een verre trap van achteruit. De Black Stars kwamen daardoor net als Algerije en Senegal op drie punten.

Senegal en het puntloze Zuid-Afrika spelen in groep C later op vrijdag nog tegen elkaar.