Boilesen kan spelen in Klassieker, Klaassen blijft riskant

Frank de Boer doet zondag een beroep op Nicolai Boilesen tegen Feyenoord. Over de inzetbaarheid van Davy Klaassen blijven veel twijfels bestaan. Davy Klaassen moest de training van vrijdag voortijdig afbreken. De middenvelder had last van zijn buikwand en ging direct naar het ziekenhuis voor onderzoek. "Het is moeilijk in te schatten, hij is net terug van het ziekenhuis", zegt De Boer op een persconferentie.

"Er is geen ernstige schade aangetroffen, dus dat is positief", vervolgt de Ajax-trainer. "We overleggen nu met de medische staf wat de beste stappen zijn. Gelukkig hebben we nog een dag tussen nu en de wedstrijd."

De Boer laat weten dat hij voor een dilemma staat inzake de inzetbaarheid van Klaassen. "Het zal lastig worden, want De Klassieker is heel belangrijk. Daarna hebben we nog een week waarin hij rust kan pakken, maar daarna is het weer volle bak." Tegen die tijd begint ook de Europa League weer voor Ajax. "Een spuit erin doen we sowieso niet, want dan maak je het misschien alleen maar erger. In plaats van dat je één stap terug doet, doe je er dan misschien wel vier terug."

Wel was er goed nieuws omtrent Nicolai Boilesen. De Deense linksback viel in november weg met een knieblessure, maar is weer helemaal fit. "Hij speelt zondag tegen Feyenoord", verklapte De Boer vast. "Hoe we het verder gaan invullen moeten we nog bekijken."

"Als Davy wegvalt, kunnen we dat opvangen met Bazoer en we hebben Zimling natuurlijk ook nog", vervolgt de coach. "Maar het is duidelijk dat Davy een heel belangrijke speler is voor ons. Gelukkig hebben we nog even om na te denken hoe we het gaan invullen."

Het belang van de wedstrijd van zondag is voor beide clubs enorm. "Feyenoord moet winnen, maar wij ook. Zij zijn misschien niet helemaal uitgeschakeld als ze verliezen, maar dan komen ze in een situatie die heel lastig wordt."

"Voor ons geldt hetzelfde. Bij verlies kan het gat met PSV zomaar zeven punten zijn. Het is noodzakelijk dat je een goed resultaat neerzet." De Boer kon niet niet vertellen of hij va banque gaat spelen als de tussenstand daar misschien om vraagt. "Dat hangt van de wedstrijd zelf af. Ben je de bovenliggende partij, dan neem je misschien een risico. Maar anders moet je misschien genoegen nemen met een gelijkspel."