Nadal nu wel snel klaar, Sharapova en Halep winnen ook

Na zijn ontsnapping in de tweede ronde heeft Rafael Nadal vrijdag in drie sets de laatste zestien bereikt bij de Australian Open. De Spaanse tennisser versloeg de Israëliër Dudi Sela in drie sets: 6-1, 6-0 en 7-5.

Nadal boekte in de tweede ronde een zwaarbevochten zege in vijf sets op de Ameriaan Tim Smyczek. In de strijd om een plaats in de kwartfinales neemt de als derde geplaatste Spanjaard het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Andersen, de nummer veertien van de plaatsingslijst in Melbourne.

Tennisster Simona Halep heeft vrijdag in de derde ronde van de Australian Open afgerekend met Bethanie Mattek-Sands uit Amerika. De Roemeense nummer drie van de plaatsingslijst won met 6-4 en 7-5. Halep schakelde tijdens het grandslamtoernooi eerder ook Jarmila Gajdosova en Karin Knapp uit.

Maria Sharapova is vrijdag zonder al te veel problemen doorgedrongen tot de laatste zestien bij de Australian Open. De Russische tennisster, als tweede geplaatst in Melbourne, haalde het tegen de jonge Kazachse Zarina Diyas in twee sets: 6-1 en 6-1.

In de strijd om een plaats in de kwartfinales neemt Sharapova het op tegen de Chinese Peng Shuai, de nummer 21 van de plaatsingslijst.