Villeneuve ontwerpt racecircuit

Voormalig Formule 1- en IndyCar-coureur Jacques Villeneuve heeft een racecircuit ontworpen. De Canadees heeft in eigen land in het zuiden van het district South Okanagan, British Columbia, een vijf kilometer lange baan ontworpen die de naam Area 27 mee zal krijgen. Hij heeft inmiddels toestemming gekregen om de bouw te starten.

Villeneuve reed in de Formule 1 voor Williams, Renault, Sauber en BAR en werd in 1997 met de Williams wereldkampioen. "Ik heb het altijd al een leuk idee gevonden om zelf een circuit te ontwerpen, waarbij voorop moest staan dat elke ronde een uitdaging moet zijn en de baan volop mogelijkheden moet hebben om wiel aan wiel te racen. Het moest een circuit worden waar ik trots zou zijn als ik de pole-position zou bemachtigen en waar de fans kunnen genieten van spectaculaire wedstrijden."

Het circuit heeft van autosportfederatie FIA een Grade 2-licentie gekregen. Dit houdt in dat alle raceklassen behalve de Formule 1 er mogen rijden. Als alles goed verloopt kan de baan in de zomer van dit jaar haar deuren openen.