Uitslagen LCS dag 1

Gisteren ging de Europese LCS met vijf interessante wedstrijden van start. Zo werd onder andere de derby tussen Elements en Fnatic afgewerkt. Ook twee van de teams met de meest afwijkende fanbases moesten het tegen elkaar opnemen, Unicorns of Love die door Europa in het hart werd gesloten met dank aan de aparte naam moest het opnemen tegen Gambit Gaming wat nog altijd hét Russische team in de LCS is.

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). In het spel spelen twee teams met ieder vijf spelers met als doel de vijandige basis te vernietigen. Iedere speler heeft hierin een eigen positie: Toplaner, jungler, midlaner, ad carry en support. Iedere speler kiest een champion (het karakter waar de speler mee speelt) geschikt voor zijn positie. De beste teams van Europa spelen in de LCS, een twee-jaarlijks Europees Kampioenschap.


Fnatic line-up van links naar rechts: Steeelback, Febiven, YellOwStaR, ReignOver en Huni

Dag één begon als een grote verassing voor bijna iedere LCS-fan, Fnatic won in volle overtuiging dé derby van Europa. Het was vooral met dank aan een perfect uitgevoerde agressieve compositie, waar het passieve Elements niet mee wist te werken. Ook grote complimenten voor ReignOver, de Koreaanse jungler van Fnatic wist op ieder moment op de juiste plek te staan.

Gambit Gaming werd verpulverd door Unicorns of Love. Iedere League-verslaafde kent de leugen supports kunnen niet carryen, Hylissang bewees het tegendeel, de Bulgaarse Unicorn wist bijna iedere stun te raken. Unicorns of Love wonnen van Gambit Gaming in 26 minuten.

 

Uitslagen:
Elements - Fnatic
GIANTS! - MeetYourMakers
Copenhagen Wolves - H2k
SK Gaming - ROCCAT
Gambit - Unicorns of Love

Het is het ook zeker waard om vanavond weer te kijken. Om zes uur begint SK Gaming tegen MeetYourMakers, dit zal misschien niet de meest spannende game worden. GIANTS! tegen Copenhagen Wolves, een uur later, gaat wel degelijk erg interessant worden. Beide teams zijn kandidaten voor een laatste plaats en directe degradatie uit de LCS, maar beide teams begonnen het seizoen met een overwinning. Bij ROCCAT tegen Gambit is het andersom, van beide teams word subtop verwacht, maar de verliezer van deze game start het seizoen met 0 - 2. Bij Fnatic tegen H2k zal het sterkste team van gisteren het opnemen tegen het zwakste. De afsluitende wedstrijd, die rond tien uur zal starten, lijkt een echte topper. Elements is nog altijd titelfavoriet bij velen, moet gaan strijden tegen dé hype van het moment: Unicorns of Love. Al deze wedstrijden zijn live te volgen op het Youtube-kanaal van LoL Esports.

FOK!Team van de dag

Rol Afkomst Naam Team Tegenstander Champion
Top Werlyb GIANTS! MeetYourMakers Jax
Jungle ReignOver Fnatic Elements Rengar
Mid Febiven Fnatic Elements Xerath
AD Carry FORG1VEN SK Gaming ROCCAT Lucian
Support Hylissang Unicorns of Love Gambit Leona