Nieuwe soundtrack Moonraker gaat niet door

Het plan van fans om de muziek van Bond-film Moonraker opnieuw op te nemen, gaat niet door. De rechten om de beroemde soundtrack nogmaals op te nemen, zijn niet beschikbaar. Dat melden Britse media donderdag.

Via de site Kickstarter werd in zeer korte tijd 25.000 euro bij elkaar geraapt om het project te realiseren. Moonraker uit 1979 was het elfde filmavontuur van de Britse geheim agent. James Bond (Roger Moore) moet het in de film opnemen tegen een megalomane gek die in de ruimte een superras wil kweken.

De muziek van de film is fans al decennialang een doorn in het oog. In tegenstelling tot andere soundtracks van Bond-films werd deze vanwege belastingtechnische redenen opgenomen in een Franse studio die minder kwaliteit afleverde dan de fans gewend waren.

De initiatiefnemers van de crowdfunding hadden al dirigent Nic Raine benaderd. Hij zou samen met het Praags Philharmonisch Orkest de soundtrack opnieuw opnemen. Het was de bedoeling dat de nieuwe opname eind 2015 op cd zou worden uitgebracht. Het is onduidelijk of de nieuwe soundtrack alsnog doorgaat als de rechten wel zijn veiliggesteld.