Colin Firth bewijst zijn stuntblessures

Colin Firth heeft foto's en videobeelden van alle schrammen en blauwe plekken die hij heeft opgelopen bij het filmen van Kingsman: The Secret Service. De 54-jarige acteur is overtuigd dat, zonder het bewijsmateriaal, niemand zou geloven dat hij de stunts zelf heeft gedaan. Dit zegt Firth in een interview met Belfast Newsletter.

"Iedere keer dat ik bont en blauw was of een gebroken tand had, kwamen de camera's in plaats van de verpleegkundige", vertelt de Oscarwinnaar. "Ik moet iedereen vertellen dat ik mijn eigen stunts deed, anders heb ik al die pijn voor niets geleden." Firth heeft zes maanden getraind om zijn lichaam in vorm te krijgen voor zijn rol in de nieuwe stripheldenfilm, gewoon in zijn achtertuin. Op één gevaarlijke manoeuvre na is al het vecht- en stuntwerk in de film door Colin zelf gedaan.

Firth speelt in de nieuwe film een spion genaamd Harry, die werkt voor een Britse geheime dienst. Hij recruteert de straatjongen Eggsy, een rol van Taron Egerton, en leidt hem op, terwijl een technologisch genie, gespeeld door Samuel L. Jackson, de wereld dreigt te vernietigen. Kingsman: The Secret Service komt op 12 februari in de Nederlandse bioscopen.