Hacker Madonna gepakt

Madonna is opgelucht dat er een man is gearresteerd voor het hacken van haar computer. "Ik ben de FBI, de Israëlische politie en ieder ander die heeft geholpen in de arrestatie van deze hacker erg dankbaar", zo laat de popster weten via Facebook.

"Ik waardeer mijn fans die ons voortdurend van informatie hebben voorzien en dit blijven doen wanneer het gaat om mijn gelekte muziek", vervolgt de zangeres. "Ik heb net als elke burger recht op privacy. Deze invasie in mijn leven - creatief, professioneel en persoonlijk, blijft een diep verwoestende en pijnlijke ervaring."

De 39-jarige hacker werd woensdag in Israël opgepakt. Hij zou demoversies van nummers van Madonna's nieuwe album Rebel Heart van haar computer hebben gestolen en online hebben gezet. Hij zou op de computers van meerdere internationale artiesten hebben ingebroken om muziek te stelen en online te koop aan te bieden.

Madonna gaf in december zes nieuwe nummers vrij om te downloaden nadat een aantal van de gestolen demo's op internet verschenen. "Ik heb liever dat mijn fans de hele versies horen van mijn nieuwe nummers dan de flarden die nu op het internet zijn te vinden. Zie deze nummers maar als een vroeg kerstcadeau", zei ze toen.

Het album Rebel Heart verschijnt op 9 maart.