Van Wolfswinkel helpt Saint-Etienne verder

Ricky van Wolfswinkel heeft woensdag met twee doelpunten een belangrijk aandeel gehad in de bekerwinst van Saint-Etienne. De nummer vier van de Franse competitie had wel een verlenging nodig om zich te ontdoen van FC Tours, dat uitkomt in de tweede divisie (3-5).

Saint-Etienne keek in Tours lang tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt van Bayal Sall. Tussen de 64e en 73e minuut draaiden de bezoekers de wedstrijd echter helemaal om, door twee treffers van Van Wolfswinkel en eentje van Kévin Monnet-Paquet. Tours sleepte er nog een verlenging uit, maar nadat de thuisclub met tien man was komen te staan, beslisten Mevlut Erding en Monnet-Paquet het duel in het voordeel van Saint-Etienne. De ploeg van Van Wolfswinkel schaarde zich zodoende bij de laatste zestien clubs in de Coupe de France.