Joel en Ethan Coen voorzitters jury in Cannes

De filmende broers Joel en Ethan Coen zijn dit jaar samen de voorzitter van de jury van het Festival van Cannes. Dat heeft het evenement dinsdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het festival dat het voorzitterschap door twee personen wordt bekleed.

Het tweetal is bekend van filmklassiekers als Fargo, The Big Lebowski en Inside Llewyn Davis. Veel van hun werk draaide in Cannes. "Dat we hiervoor gevraagd zijn is een grote eer", stellen de broers in een verklaring. "We hebben tot nu toe nog nooit iets voorgezeten." De Coens draaien op dit moment de komedie Hail Caesar!, met in de hoofdrollen George Clooney, Channing Tatum en Scarlett Johansson.

De jury in Cannes bepaalt onder meer wie de prestigieuze Gouden Palm wint. Nederland maakte twee jaar geleden voor het laatst kans op de prijs, toen de zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam in competitie draaide. Het festival van Cannes vindt in mei voor de 68e keer plaats. Het wordt een bijzondere editie omdat het 120 jaar geleden is dat de Franse broers Lumière het medium film uitvonden.