Sid Meier's Starships aangekondigd

2K en Firaxis Games kondigen vandaag Sid Meier’s Starships aan. Het spel staat gepland voor release in het voorjaar als digitale download voor Windows, Mac and iPad. Sid Meier’s Starships geeft spelers de leiding over een vloot ruimteschepen die op het punt staan een om een aantal missies te ondernemen om de ruimte te verkennen. Ze beschermen planeten en hun beschavingen en bouwen aan een bondgenootschap met als doel het inluiden van een tijdperk van vrede in de melkweg.

"Tijdens de ontwikkeling van Starships raakte ik geïntrigeerd door het idee van het ontdekken van het volgende hoofdstuk in het verhaal achter Civilization: Beyond Earth. Wat gebeurt er nadat we onze nieuwe thuisplaneet hebben gekoloniseerd en uiteindelijk ruimteschepen bouwen om ons naar de sterren te brengen? Wat is geworden van onze langverloren broeders en zusters van planeet Aarde?", aldus Sid Meier, director of creative development bij Firaxis Games. "Mijn doel was een ervaring creëren die zich richt op het ontwerpen van ruimteschepen en gevechten in een universum gevuld met avontuur, diplomatie en verkennen."

In Sid Meier’s Starships bouw je als speler een intergalactische federatie op door de ruimte te verkennen, je invloed en territorium uit te breiden, door futuristische technologieën te onderzoeken en door turn-based ruimtegevechten met een armada van aanpasbare ruimteschepen. Elke nieuwe campagne bevat zijn eigen kenmerkende strategische sterrenkaart met dynamisch gegenereerde tactische gevechtsmissies die de herspeelbaarheid bevorderen.

Sid Meier’s Starships komt begin 2015 naar Windows en Mac en iPad.

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships

Sid Meier's Starships