Nederlandse medailles bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen

Jeffrey Hoogland heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in het Colombiaanse Cali zilver behaald op de sprint. In de finale met de Rus Denis Dmitriev wonnen beide renners een sprint. In de beslissende wedstrijd was Dmitriev de beste. Hoogland maakte ook deel uit van het trio dat zaterdag op de teamsprint zilver won.

Tim Veldt belandde op het omnium net buiten het podium. Hij werd vierde met 175 punten. De Zwitser Gael Suter won met drie punten meer het brons. Het goud was voor de Duitser Maximilian Beyer met 220 punten.

Bij de dames won Shanne Braspennincx een zilveren plak op het onderdeel keirin. Ze eindigde als tweede achter de Chinese Lin Junhong. Op de teamsprint werd Braspennincx samen met Elis Ligtlee ook tweede. Kirsten Wild won bij het omnium met overmacht het goud op het veelzijdige onderdeel.

De 32-jarige specialiste nam op de eerste dag al resoluut de leiding met overwinningen op de scratch en de individuele achtervolging. Daarna volgde de tweede plaats in de afvalrace, de negende in de tijdrit over 500 meter en de tweede plaats in de vliegende ronde. Op de afsluitende puntenkoers bouwde ze haar voorsprong op de nummers twee en drie nog verder uit. Het zilver ging naar De Spaanse Leire Olaberria, het brons was voor de Duitse Anna Knauer.