Anderlecht simpel langs tiental Lierse, St Etienne laat plek twee liggen

Anderlecht heeft zondag zonder al te veel problemen Lierse SK met 3-0 verslagen. De ploeg uit Brussel leidde bij rust al met 2-0 dankzij doelpunten van Youri Tielemans vanaf de strafschopstip en Leander Dendoncker.

Osval Alvarez bracht tien minuten voor tijd de eindstand op het bord. Lierse, met oud-Willem II'er Arjan Swinkels centraal achterin, speelde vanaf de 36e minuut met tien man. Middenvelder Brice Ntambwe moest na een forse tackle met rood naar de kant. Anderlecht heeft twee punten achterstand op Club Brugge dat vrijdag niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel tegen KV Mechelen.

Saint-Étienne heeft nagelaten de tweede plek in de Franse Ligue 1 in te nemen. De ploeg van Ricky van Wolfswinkel speelde doelpuntloos gelijk bij Rennes. Saint-Étienne blijft daardoor voorlopig steken op de vierde plaats, met veertig punten na 21 wedstrijden.

Van Wolfswinkel begon op de bank tegen de middenmoter. De Nederlandse spits kwam halverwege de tweede helft in het veld.