Arsenal is City de baas, Chelsea en West Ham winnen

Manchester City heeft de druk op Premier League-koploper Chelsea zondag verder zien afnemen. De ploeg van Manuel Pellegrini kwam een week geleden niet verder dan 1-1 tegen Everton. Zondag ging de regerend landskampioen op eigen veld zelfs onderuit. Arsenal stapte met een overwinning (0-2) van het veld in Manchester.

Sergio Agüero startte voor het eerst sinds een knieblessure weer in de basis bij City, maar de Argentijn werd nauwelijks in stelling gebracht. De thuisploeg werd eigenlijk alleen gevaarlijk met hoge voorzetten en daar moet de kleine Agüero het juist niet van hebben. Arsenal speelde gemakkelijker en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Santi Cazorla benutte een strafschop.

In de tweede helft golfde het spel over en weer, maar echt grote kansen op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg niet. Olivier Giroud zorgde zelfs voor de 0-2 in het Etihad Stadion. De Fransman was trefzeker uit een vrije trap van Cazorla.

City (tweede) zag door de nederlaag het gat met Chelsea groeien naar vijf punten. Arsenal staat vijfde. Patrick van Aanholt ging met Sunderland onderuit bij Tottenham Hotspur: 2-1.

Na vier competitieduels zonder zege heeft West Ham United eindelijk weer een overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Sam Allardyce versloeg op eigen veld Hull City met duidelijke cijfers: 3-0.

Andy Carroll, Morgan Amalfitano en Stewart Downing maakten de doelpunten voor de Londenaren die de zevende positie bezetten op de ranglijst. Hull staat onder de degradatiestreep.