Fitnessmodel en acteur Greg Plitt verongelukt

De Amerikaanse acteur Greg Plitt is zaterdagmiddag om het leven gekomen toen hij onder een trein kwam in de stad Burbank in Californië. Plitt, bekend van de boksfilm Grudge Match met Sylvester Stallone en Robert De Niro, is 37 jaar geworden.

Het voormalige Calvin Klein-model werd zaterdag om 16.00 uur plaatselijke tijd geraakt door een naderende trein. Hij was met vrienden. Ze maakten mogelijk video-opnames en foto's van passerende treinen, weet het tv-station KABC.

Als fitnessinstructeur was Plitt het gezicht van het tv-programma Work Out en ook is hij te zien in de realityserie Friends to Lovers die volgens filmvakblad Variety maandag in première gaat op de zender Bravo.

Treinpassagiers zagen Greg, die ook speelde in de films Terminator Salvation uit 2009 en The Good Shepherd uit 2006, vlak voor het fatale ongeluk plaatsvond. "Hij ging vreselijk in de fout. De trein reed door. Ik zag hem struikelen over de sporen", zegt een ooggetuige. "Hij had een camcorder in zijn hand", vertelt de treinpassagier. De politie doet onderzoek naar de zaak. Zij ondervragen Gregs vrienden.