McAfee: "Noord-Korea niet achter Sony-hack"

John McAfee, oprichter van het computerbeveiligingsbedrijf McAfee, claimt de hackers achter de aanvallen op Sony Pictures te kennen. Hij vertelt aan International Business Times dat hij met de hackers heeft gesproken en dat Noord-Korea er in ieder geval niet achter zit.

McAfee zegt over de FBI in het interview: "Ik kan garanderen dat ze het fout hebben. Het heeft te maken met een groep van hackers, ik noem ze niet, die strijden voor persoonlijke vrijheden. Ze hebben een hekel aan de restricties die de film- en muziekindustrie legt op kunst, dat is hun beweegreden."

Hij wil de hackers niet bij naam noemen, omdat hij geen verklikker wil zijn. Wel geeft hij aan het niet erg te vinden dat Noord-Korea de schuld krijgt van de aanvallen, gezien hij niet tevreden is met wat het land doet.


Over zijn relatie met de hackersbeweging geeft hij aan dat hij sympathie voor ze begint te krijgen. Vroeger waren het zijn vijanden, maar nu is hij meer een soort vertrouwenspersoon geworden, vertelt hij in het interview.