Oud-coach Willem II Groenendijk: "Dit is heel pijnlijk"

Alfons Groenendijk heeft onthutst gereageerd op de berichtgeving over mogelijke omkoping bij wedstrijden van Willem II in 2009. De technisch directeur van het Roemeense Universitatea Cluj zat als coach op de bank. "Ik heb totaal niets gemerkt", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik ben met mijn staf iedere dag ongelooflijk diep gegaan om die club in de eredivisie te houden, heb de spelers daarin blind vertrouwd. Je weet dat dit gebeurt in Europa, maar hoopt dat het ver van je bed blijft. Dat is nu zeker niet zo, en dat raakt me."

Hij heeft de wedstrijden nog eens geanalyseerd. "Maar ik heb echt niets gemerkt. Overeind blijft natuurlijk dat er nu feiten zijn die iets anders bewijzen. Dit is heel pijnlijk. Wie kun je nu nog recht in de ogen kijken?"

Ook aan Ibrahim Kargbo, genoemd als spil in de zaak, merkte hij niks. "Het enige wat ik nog weet is dat ik hem in dat seizoen uit het elftal heb gehaald omdat ik ontevreden over hem was. Maar nogmaals: aan geen enkele speler, en dus ook niet aan hem, heb ik ook maar iets gemerkt."